Att tänka på

Innan du köper träningsväska

Det är väldigt lätt att köpa något på impuls. Vi ser något, till exempel en fin träningsväska och vips så har vi köpt den. Gör inte det misstaget utan tänk i lugn och ro efter vad just du efterfrågar. Tänk på vad du ska ha din nya träningsväska till och hur viktigt design, storlek och så vidare är.

Kolla i lugn och ro och tänk på vad just du behöver för din optimala träningsväska.

Vill du kunna lämna träningsväskan i ett gym utan att behöva oroa dig om att den blir stulen. Visst det är aldrig kul när någon tar ens väska och oftast är innehållet värt mer än själva väskan. Det jag menar är att du kanske inte vill ha en svindyr Michael Kors väska om du tränar på en anläggning där det brukar ske mycket stölder.

Storleken

Ett tips är att hellre köpa en lite för stor träningsväska än en lite för liten. Speciellt om du håller på med fler träningsformer än bara en. Ibland kräver träningsformen att du får plats med mer ombyte och så vidare. Tänk vad du ska använda väskan till och handla därefter.

Fack på träningsväskan

Om du lätt glömmer att skruva på korken på vattenflaskan är det en bra ide att köpa en väska som har ett separat fack för dricksflaskan. Du liksom jag har förmodligen gjort den missen någon gång och då vet vi att det helst inte ska hända igen. Blir du väldigt svettig är det bra om väskan har många fack så du kan skilja på svettiga kläder och torra. Likaså att du kan skilja din duschhandduk från dina torra kläder.

Var noga med att väskan har flera fack om du tränar för att sen göra något annat så att träningskläderna blir liggandes i väskan.

Aktiviteten

Hur slitstark träningsväska behöver du? Är du ung och ska använda din nya väska i någon idrott där det slits och slängs mycket med väskor ska du såklart försöka köpa en kraftig väska som håller även med tuffa tag. Ska du använda väskan lugnt utan att flänga runbt för mycket kan du gå på en lite tunnare väska. De flesta väskor som är ansett för träning är ofta gjorda för att tåla en hel del. Men det finns såklart de som är mer och de som är mindre tåliga.

Kolla in välkomstsidan för träningsväska där hittar du träningsväskor som sticker ut från mängden.

Hoppas tipsen var till någon hjälp. Lycka till i jakten efter en träningsväska.